کره جنوبی

کره جنوبی برنامه‌ای بلندمدت برای ورود جدی به رقابت فضایی آغاز کرده است. این کشور هدف دارد تا سال ۲۰۴۵ یک پایگاه دائمی روی سطح ماه بسازد.

 

در نشست ۱۷ ژوئیه، سازمان فضایی کره جنوبی (KASA) طرحی پنج‌مرحله‌ای برای آینده ارائه داد. این طرح شامل اکتشاف مدار زمین، پژوهش در محیط ریزگرانشی، پروژه‌های ماه، و تحقیقات خورشیدی و فضایی است.

 

پیش از این نیز کره جنوبی از برنامه‌ای برای پرتاب یک ماه‌نشین رباتیک تا سال ۲۰۳۲ خبر داده بود. اما حالا نقشه‌های تازه‌تری در دست اجراست. طبق برنامه، تا سال ۲۰۴۰ یک ماه‌نشین پیشرفته ساخته خواهد شد. سپس، تا ۲۰۴۵ پایگاهی روی ماه ایجاد می‌شود.

 

در سال ۲۰۲۲، کره جنوبی نخستین گام بزرگ خود را برداشت. کاوشگر «دانوری» با همکاری اسپیس‌ایکس به مدار ماه رسید. این فضاپیما همچنان فعال است و منابع سطح ماه را بررسی می‌کند. همچنین، فناوری‌هایی را آزمایش می‌کند که در مأموریت‌های آینده کاربرد خواهند داشت.

 

برنامه فضایی کره جنوبی در دو مرحله اجرا می‌شود. فاز اول با دانوری آغاز شد. فاز دوم برای سال ۲۰۳۲ طراحی شده است. در این مرحله، یک مدارگرد جدید، یک ماه‌نشین و یک ماه‌نورد ۲۰ کیلوگرمی به ماه فرستاده می‌شوند.

 

برخلاف پرتاب‌های قبلی، مرحله دوم با موشک‌های داخلی انجام می‌شود. موشک KSLV-III در پایگاه فضایی نارو واقع در جنوب کشور این وظیفه را بر عهده خواهد داشت.

 

برای آزمایش فناوری استخراج منابع، ماه‌نوردهای نمونه در معادن زغال‌سنگ قدیمی آزمایش می‌شوند. این محیط‌ها شرایط مشابه سطح ماه را دارند.

 

سازمان KASA که در مه ۲۰۲۴ تأسیس شد، مسئولیت نظارت بر مؤسسات فضایی کره را برعهده دارد. مؤسسه KARI و مؤسسه ملی نجوم کره نیز زیرمجموعه این سازمان هستند.

 

کره جنوبی تلاش می‌کند جزو پنج قدرت بزرگ فضایی جهان باشد. این کشور هدف‌های دیگری نیز دارد. از جمله، فرود بر مریخ تا ۲۰۴۵ و استقرار ماهواره‌ای برای پایش خورشید در نقطه لاگرانژی L4 تا سال ۲۰۳۵.

 

در این رقابت جهانی، کره جنوبی تنها نیست. ناسا، چین، روسیه و هند نیز به دنبال ساخت پایگاه روی ماه هستند.

 

برای دیدن منبع این خبر اینجا کلیک کنید.